Gyakori kérdések

Miért a Diamond Lock váltózárat válasszam?

  • Mert Váltózárainkra 10 év a Garancia!
  • A Diamond Comfort Lock Váltózár a kardánalagútba a kárpitozás alá beépített és törőfejes anyákkal oldhatatlan kötéssel rögzített zárszerkezet.
  • A Váltózárba szerelt zárbetéten belül 24 db edzett csap védi a zárbetétet a külső behatólások ellen. Savazás, fúrás, zártörés, zárfésű, folyékony nitrogén az edzett csapok és a kulcs oldalán elhelyezett mart fúratok miatt hatástalanok.
  • A Diamond Lock Váltózár egyedi kialakítású Ø16 mm vastagságúedzett tüskék hosszirányú mozgatásával akadályozza a szabad váltást az esetek nagy többségében.
  • Használata nagyon kényelmes, a legtöbb esetben csak egy180°-os fordulat szükséges a nyitáshoz, illetve a záráshoz.
  • Váltózárainknak nincs kihúzható alkatrésze így is csökkentve a meghibásodás lehetőségét, növelve a komfort érzetet.
  • 7 év garancia tartozik a termékhez. A Diamond Lock váltózáraknak a garanciához nincs szűksége éves átvizsgálásra szemben más váltózáraknál!

Mi a váltózár?

A Diamond váltózárak a speciális kialakítás és az edzett acél tokozás következtében rendkívül ellenállók a mechanikai behatásokkal szemben. Teljes körű védelmet biztosítanak a különböző fúrási, fűrészelési, vésési, savazási és folyékony nitrogént alkalmazó fagyasztásos eljárásokkal szemben.

A Váltózár tartókonzolja szakítócsavarokkal van a kocsiszekrényhez rögzítve, ami oldhatatlan kötést eredményez. A felhasznált szerkezeti elemek 60 HRC keménységű felületi edzést kapnak a gyártási folyamat során. Az alkalmazott edzett acél tüske 16 milliméteres átmérője rendkívüli merevséget és robosztusságot biztosít. A váltózár szerelvények a nemzetközi biztonságtechnikai előírásoknak megfelelően kerülnek gyártásra.

A Diamond Lock mechanikus sebességváltó zár által képviselt előnyöket, illetve a termék „egyediségét” a nagyfokú biztonság, az esztétikus kivitel és az egyszerű használat együttese eredményezi.

A termék nemzetközi tanúsítványokkal és a hazai MABISZ engedéllyel egyaránt rendelkezik. A Váltózár a legtöbb autótípushoz alkalmazható.

Mennyi idő a Váltózár beszerelés?

Fontos szempont, hogy egy váltózár beszerelő nem attól lesz jó szerelő, ha minél rövidebb idő alatt szerel be egy váltózárat. A beszerelés leghosszabb mozzanata az autó középső kardánbox kibontása illetve összerakása. A váltózár-beszerelés sok tapasztalatot igényel, hogy egy autó megbontása nyom és sérülés nélkül történjen. Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, mindenképp időt kell rá szánni, hogy a szerelő nyugodtan, körültekintően tudja a munkáját végezni. Normális esetben 1-1.5 órával kell számolni váltózár beszerelésénél. Ez egyes típusoknál fél-egy órával is növekedhet. Minden Váltózár beszerelést a helyszínen meg lehet várni, végig lehet nézni.

Tekintsen meg képeket beszerelt váltózárainkról…

Hol történik a váltózár beszerelése, kulcs másolás?

A váltózárak beszerelése a Bojtár utcai műhelyünkben történik. Igény esetén helyszíni kiszállással vagy nagyobb távolság esetén partner hálózatunkon keresztül.

Váltózárhoz kulcsot csak cégünkön keresztül tud másolni. Nincs az országban lehetőség a kulcs másolására, ezért Svájcból rendeljük a másolt kulcsokat. Keresse központi irodánkat. Kulcsmásolás csak a biztonsági kártya ellenében lehetséges. 1-2 hét a másolási idő és 7.500,-Ft/kulcs.

Tekintse meg elérhetőségeinket…

Érinti az autó garanciáját a Váltózár beszerelése?

A nálunk szerelt gépjárművek megőrzik gyári garanciájukat, továbbá a szerelésre örök garanciát vállalunk! A gépkocsi garanciája abban az esetben is érvényes marad, ha a váltózárak beszerelését nem a márkaszervizzel végeztetik, hiába próbálják Önöket a szervizek nyereségvágyból megtéveszteni!  Nálunk szerelt váltózárak nem sértik a gépkocsi gyári garanciáját. A váltózár gyári pontokra lesz rögzítve és a beszerelésre örök garanciát adunk! Nem létezik gyári váltózár, minden váltózárat függetlenül attól, hogy cseh, lengyel vagy magyar gyártó által készült, forgalmazón keresztül kerül a szervizekbe és nem az autógyárból!

Milyen minősítésekkel rendelkeznek a váltózárak?

A termékek nemzetközi tanúsítványokkal és a zárbetét hazai MABISZ engedéllyel egyaránt rendelkezik.

Tekintse meg minősítéseinket…

Hogyan kell használni a váltózárat?

A váltózár esztétikus kivitelben rendkívül egyszerű és kényelmes kezelhetőséget biztosít. Csupán a kulcs elfordításával egyetlen mozdulattal oldható a váltózár. A váltókart hátrameneti fokozatban rögzíti (automata sebességváltóval rendelkező gépjárművek esetén parkolóállásban) és megakadályozza az előremeneti fokozatok kapcsolását. Rejtett, hozzáférhetetlen, autóspecifikus tartókonzolokkal, törőfejes csavarokkal kerül beszerelésre. Váltózárainknak nincs kiugró vagy kihúzható alkatrésze!