Váltózár beszerelés lépései képekben és videóval

Váltózár beszerelés lépései

Honda Jazz váltózár beszerelésről videót IDE KATTINTVA talál.

Audi Q3 váltózár beszerelésről videót IDE KATTINTVA talál.

Az alkalmazott svájci (KABA) zárbetétről videót + több infót IDE KATTINTVA talál.

Váltózár beszerelés.

A bemutatott típus: VW Passat DSG
Váltó típusa: Automata – DSG
Elhelyezkedés: A kardánboksz jobb oldalán van a váltózár kulcskiállása
Megjegyzés: A váltózár beszereléshez szerelőakna, vagy rámpa nem szükséges

A váltózár beszerelés lépései betartandó szabályrendszert alkotnak. A váltózár akkor fog hosszútávon tökéletes védelmet biztosítani, ha az, szakszerűen van beszerelve. A beszerelés minősége nem a szerelés gyorsaságától függ. A kellő óvatossággal, körültekintéssel szétszedett műanyag alkatrészek meg fogják hálálni a törődést. A váltózár beszerelést követő visszaszerelésük után, pontosan fognak illeszkedni és nem fognak zörögni. A váltókulissza mellett futó vezetékkötegek, fűtéscsövek megfelelő visszatétele, rögzítése is fontos. Sok utólagos kellemetlenséget okozhat a vezetékek nem megfelelő visszarögzítése. A nem megfelelően visszarögzített tartozékok zavaró kopogó, zörgő hangot adhatnak. Ez a „kellemetlenség” a pontos és precíz munkával kiküszöbölhető. Jómagam úgy dolgozok, hogy azoknál az autóknál, amik nem mindennapi vendégek a szervizben, a szétszerelés közben fotókat készítek. Fotózom a kábelkiállásokat és a rögzítéseket. Ugyanezt teszem akkor is, ha még csak néhány példány fordult meg a kezem alatt az adott autóból. Így pontosan a gyári paraméterek szerint lehet összeszerelni az autót.

A váltózár beszerelés lépéseinek betartása mellett a külső körülmények is, mint például az időjárás, nagy jelentőséggel bírnak. Hidegebb időszakban a váltózár beszerelését csak akkor kezdjük meg, ha az autó, de leginkább annak műanyag alkatrészei, a meleg műhelyben egy kicsit akklimatizálódnak. 

Kiszállásos váltózár szerelésnél több olyan zavaró körülmény is lehet, amit a megrendeléskor tisztázni kell és amennyiben nincsenek meg a feltételek, akkor a közös érdekek diktálta józan észre hivatkozva, a műhelyünkbe kell a gépkocsit elhozni. Ezek lehetnek télen a fűtetlen hely, ami a már említett problémát, a műanyag alkatrészek töredezését okozhatja, de a fedett hely hiánya is nagy jelentőséggel bír, amennyiben nincs hová kipakolni egy esős időszakban a gépkocsi belső alkatrészeit. Arról nem is beszélve, hogy a váltózár beszerelése a gépkocsi nyitott ajtaja mellett történik, azaz maga az autó is elázna a szerelés közben.

Kiszállásos szerelésnél a budapesti szervizünkben nyújtott, a váltózár beszerelése mellé igényelhető ingyenes szolgáltatásainkat nem tudja igénybe venni. Amennyiben teheti, válassza a szakműhelyünkben történő váltózár beszerelést, mert ott bármi „probléma” történik, azonnal meg tudjuk oldani. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de egy esetlegesen beszakadt csavart, anyát könnyebben megoldunk a szervizünkben. Nyugodt szívvel ki merjük jelenteni, hogy Budapesten, a legjobb adottságokkal rendelkező, váltózár beszerelésére specializálódott szerviz vagyunk.

A váltózár beszerelés nem egy oktatott szakma. Ideális esetben olyan szakember végzi, akinek van valamilyen autós szakmája, autós tapasztalata és az azzal kapcsolatos munkavégzés ismereteit tudja kamatoztatni a beszerelés során. A beszerelés, a gépkocsi belső terének maximális megóvása miatt, kifejezetten tiszta körülmények közt és az erre igényes szakember által kell megvalósuljon. A beszerelés igényel pár olyan eszközt, ami nem kifejezetten az autós szakmákra jellemző, de a szakszerű munkavégzéshez elengedhetetlen, Pl: sorjázókés, különböző méretű körmarók.

A váltózárral a legtöbb esetben a felhasználónak mindössze annyi kapcsolata van, hogy az úgynevezett zárkiálláson keresztül kilátszó KABA zárbetétet kezeli a kulccsal. Itt, a zár kiállásánál, azaz annak feljelölésénél és megfúrásánál van a pontosságnak a legnagyobb szerepe. Szervizünkben ennél a pontnál koncentrálunk a legjobban, hogy a munkánk tökéletes legyen. Ugyanis itt, egy esetlegesen rosszul kijelölt furattal olyan esztétikai hibát is lehet okozni, amit lelkiismeretes beszerelő nem adhat át az ügyfélnek. Ezek az esetek, az oldalelem cseréjével 100%-ban javíthatók, de mindamellett, hogy a beszerelőnek anyagi jótállással kell számolnia, úgy az ügyfélnek is vissza kell mennie a szervizbe, amennyiben megérkezett az új elem. Azaz megéri figyelni…

Nagyon fontos az aktuális gépkocsi ismerete. Nem hátrány, ha nem az első ilyen modell, amibe a váltózár beszerelésre kerül. Vannak persze kifejezetten egyszerűnek mondható modellek, de ritkább esetekben az is előfordul, hogy az autó szétszerelése nagyon aprólékos munkát igényel. hogy maga a váltózár beszerelése jelentéktelen műveletnek tűnik a szét és összeszereléshez képest. Persze mindenkinek el kell kezdeni valahol, de ezen mi, a 22 éves tapasztalatunkkal már túl vagyunk. Válasszon minket bizalommal. A Diamond Lock váltózár az a termék, amit tőlünk nem ismer jobban senki, hisz a termék gyártói vagyunk. A váltózár, a legelső alkatrészétől a legutolsóig ismert számunkra. A gépkocsikról részletes beszerelési utasításokkal rendelkezünk. Ezek az utasítások lépésről lépésre tartalmazzák a helyes beszerelési sorrendet és az adott típus specifikációit. 

Szervizünk rugalmas nyitva tartással áll ügyfelei rendelkezésére. A beszerelésre minden esetben előre be kell jelentkezni. Fel kell készülnünk az adott autóhoz illeszthető váltózárral. Ez nem jelenti azt, hogy hosszú várakozási idővel dolgozunk. Jellemzően 1-2 napos átfutással tudunk időpontot adni. Amennyiben az Ön autójához van a „raktárt nyomó” készletben váltózár, úgy az is előfordulhat, hogy még aznap be tudjuk szerelni a védelmet.

Váltózárunk kiváló minőséget képvisel és valós védelmet jelent, ha be vannak tartva a váltózár beszerelés lépései.  A svájci, KABA zárbetét alkalmazásával a biztonsági szint kimagaslóan magas. 24 db edzett acélcsappal teszi eredménytelenné a feltörési próbálkozást. Diamond Lock.

váltózár beszerelés minden változatához értünk.

Váltózár Budapesten = Sky Info Kft. Szeretettel és szaktudással várjuk!