Megfelelő védekezés az autólopás ellen.

A vagyontárgyairól felelősen gondolkodó ember nem él hamis biztonságtudatban. Nem gondolja azt, hogy vele sohasem fordulhat elő, hogy vagyontárgyaira valakinek “igénye” támadna. Sok esetben találkozunk azzal, hogy azért keresett fel bennünket az ügyfél, mert a szomszédságában, baráti körében lévő autóval történt valami. Megijedt attól, hogy az övé lehet a következő. Ekkor sem késő beszereltetni egy váltózáras védelmet, vagy kormányoszlop-zárat esetleg egy riasztót. Elsősorban azonban annak kell örülni, hogy még időben tudunk megoldást találni a lopás ellen.

Közhely, hogy lophatatlan autó nincs. Viszont van az az autó, amit a beépített védelmi terméket biztonsági foka miatt NEM érdemes bolygatnia a tolvajnak. Azért nem, mert egy utcával arrébb talál egy ugyanolyan típust, védelem nélkül. Őszintén meg kell mondani, manapság maguk az autótulajdonosok könnyítik meg a tolvajok dolgát. A hamis biztonságtudatuk miatt sokan, semmiféle védelmet nem szereltetnek be gépkocsijukba. Igaz, jóval kevesebb autót lopnak, mint 15-20 évvel ezelőtt, de ezek a számok még mindig magasnak mondhatók.

Fontos szempont, hogy magánemberként NEM ugyanarra a védelmi eszközre van szükségünk, mint egy több ezer autót üzemeltető nagyvállalatnak. Egy nagyvállalatnak arra van szüksége, hogy a futásteljesítményt elektronikus menetlevélben kapja meg, vagy éppen arra, hogy tudja, mennyi céges és mennyi magán Km-t tett meg a felhasználó. Arra is kíváncsi lehet, hogy milyen hőmérséklet van a hűtőautóiban és akár arra is, hogy merre jár az adott autó. Egy ilyen cég sok esetben nem szereltet komoly vagyonvédelmet az autóparkjába, mert ki van számolva, hogy az akár több ezer autó komoly vagyonvédelemmel történő felvértezése többe kerül, mintha néhány autót ellopnak a flottából. Viszont nagyon örül annak, ha az előzőekben jelzett igényeket kiszolgáló Cég, Pl: ajtónyitás és gyújtásérzékelést is hozzátesz a szolgáltatásaihoz. Így a flottás cég némi védelemhez is jut a logisztikát nyújtó Cégtől, viszont a logisztikát áruló Cég azonnal elkezdi a terméket autóriasztóként is árulni annak ellenére, hogy az, leginkább járműkövetésre és elektronikus menetlevélvezetésre kifejlesztett logisztikai termék.

 • Ez a flottát üzemeltető Cégnek jó, mert a logisztikai termék mellé “némi” védelmet is kapnak a gépjárművei, de Önnek mint magánembernek NEM erre van szüksége, mert csak kismértékű védelmet kap olyan logisztikai szolgáltatásokkal párosítva, amire NINCS szüksége.

Önnek, mint magánembernek másként kell gondolkoznia mint egy nagy Cégnek, hisz Önnél nem megengedett, hogy az egyetlen autóból azt az egyet ellopják. Ezért fontosnak tartom és a továbbiakat a szakmában 30 éve dolgozó magánemberként (is) mondom: Az autónak ott kell maradnia, ahol hagytuk! Nem hiszek a távoli keresgélésben! Abban sem hiszek, hogy az autó utólagos megtalálására kellene tenni a hangsúlyt! Nem hiszek abban, hogy egy diszpécsernek lehetősége adódhasson arra, hogy megtudja merre vezet az utam, hol és mennyit tartózkodtam.

Abban hiszek, hogy ott találom az utómat, ahol hagytam.

 

Ezért fontos, hogy felismerje, melyek azok a gépjárművédelmi megoldásnak mondott szolgáltatások, ahol autóriasztónak álcázva, egy számítógépes hátteret és természetesen egy havidíjas szolgáltatást akarnak önnek eladni. Az ilyen Cégek sok esetben annyira nem értenek az autó elektronikájához, hogy külső Cégtől vásárolt CAN modult használnak. Ez azt jelenti, hogy az autó jeleinek kiolvasására sem képesek, rászorulnak a valódi autóriasztókat gyártó cégek műszaki hátterére. (Legalul írtam egy példát arra, hogy mennyire meggyőző tud lenni a “semmi”)

A következő szavak gyakoriak az ilyen Cégek autóriasztót kínáló ajánlatának szóhasználatában:

 • applikáció
 • havidíj
 • távolról láthatjuk, az autónk pontos útvonalát
 • internet
 • felhasználóbarát mód
 • szerverfelügyelet
 • lehet távolról frissíteni
 • az adatokat szerverre küldi
 • felhő alapú
 • adat center
 • konfiguráció
 • szolgáltató

Valós védelmet vásároljon, ne egy havidíjas függőséget! Keressen minket bizalommal, hogy megismerhesse mechanikus és elektronikus védelmi megoldásainkat.

 

A váltózár a kormányoszlop-zár és az ezekkel jó esetben párosított GT autóriasztó olyan eszközök, amiket nem lehet csendben, egy három autóval arrébb parkoló autóból számítógéppel kinyitni. A váltózáras autók hatástalanításához hosszú időre van szükség. Időigényes az autó középső részének kiszedése, majd következhet a hangos, zajos, figyelemfelkeltő munka. Fúrás, faragás és a gyorsvágó, azaz a környezet zajterhelése. Ezek azok a műveletek, amik nem férnek bele egy mélygarázs, vagy egy parkoló “csendjébe”. Ennek köszönhető, hogy a váltózáras autók eltulajdonításába bele sem kezdenek. A Kormányoszlop-zárral kapcsolatban pedig nyugodtan kijelenthető, hogy hatástalanítása műhelykörülmények között is igen nagy kihívást jelent még olyan “szakembereknek” is, akik konkrétan autós szakmával rendelkeznek. Amennyiben egy elektronikus védelmet is szereltetünk az autóba, azaz kombináljuk a védelmet, akkor bátran állíthatom, hogy mindent megtettünk gépjárművünk védelme érdekében, ami tőlünk elvárható.

 

Keressen meg bennünket szervizünkben, hogy termékeink hatékonyságáról a bemutató darabok segítségével személyesen győződhessen meg.

váltózáras

 

Amennyiben elektromos autó védelmében gondolkozik, úgy KATT IDE, hogy megismerhessen egy újszerű védelmi megoldást, a kormányoszlop-zárat.

Bármit választ egyet NE tegyen: Sokan, sokfélében hisznek. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy nem csak az autó biztonsága a fontos. A benne utazók biztonsága szempontjából is fontos a beépített vagyonvédelmi termék. NE bízzuk egyetlen titkos kapcsolóra az autó működőképességét, hisz az akár menet közben is “elromolhat”. Nagyban kockáztatva ezzel akár az életünket, ha Pl: a meghibásodás egy előzés közben történik. Ne szereltessünk be olyan terméket, amit egy ismerősünk ismerőse készített és már egy-két autóban “nagyon jól” működik… A váltózáras és kormányoszlop-záras védelem már bizonyított…

 

A legfontosabb, hogy amennyiben kérdése lenne, hívjon bizalommal.

Varga Péter

Hívás +36 20 933 7705

 

A nesze “semmi” esete…: Nemrégiben egy ügyfél telefonált, akinek eddig egy elektronikus megoldás védte az autóját. Le fogja cserélni az autót, ezért megkezdte az interneten található információk alapján a termékek összehasonlítását. Elérkezett a GT autóriasztóinkhoz is és úgy tűnt, hogy a váltózáras védelemről is informálódott. Már sok konkurens oldalát is elolvasva, nem mellesleg a mechanikus védelmekről is tájékozódva, megfelelő információk birtokában telefonált hozzánk. Sok jó kérdése volt amikre szerintem kielégítő válaszokat kapott. A beszélgetés utolsó szakaszában tette fel azt a kérdést, hogy van-e távoli kapcsolat az autóval? Mondtam, hogy opcionálisan van GSM pager. Azt mondta, hogy ez nem felel meg, mert nincs Webes felülete és ha GSM zavaróval blokkolják a rendszert, akkor nem fogja tudni távolról leállítani. Tudtam, hogy mit nem vesz észre a riasztónak mondott, a Webfelület nélkülözhetetlenségét harsogó, havidíjas logisztikai terméket áruló “konkurens” cég honlapján. Nem vette észre, hogy ott, már nem is a védelemről, hanem a szolgáltatásokról beszélnek, így fel sem tűnt, hogy a kettő nem ugyanaz… Megkérdeztem, hogy a konkurenciának vezetékes rendszeren megy a Webes elérése az autóig? Nevetett, majd azt mondta, ne vicceljek, hogy lenne már vezetékes, nem gondolom, hogy egy végtelen hosszabbítókábellel közlekedik. Mondtam, hogy én is így gondoltam, de ha egy GSM blokkolóval zavarják az autót, akkor attól, hogy Önnek otthon van internete és webes elérése az autójával, vajon akkor is el fogja érni az autót, ha az a zavarás miatt pont elérhetetlen? A példával megértette, hogy a Webes elérés csak akkor ér valamit, ha az autó nincs zavarva, mert attól, hogy otthon van internetem és webes felületem, még nem fogom elérni a webes felületen a zavarás miatt NEM látható autómat. A “zavart”, ezáltal nem látható autó pont annyi, mint a nesze semmi fogd meg jól…

Valós védelmet vásároljon, ne egy havidíjas függőséget! Keressen minket bizalommal, hogy megismerhesse mechanikus és elektronikus védelmi megoldásainkat

Minősítések

Minősítések

A váltózáras szerviz.

váltózár beszerelés

Mind a váltózáras, mind a kormányoszlop-záras megoldásunk, a svájci, KABA biztonsági zárbetétek kimagasló védelmi fokozatára épít, TELJES JOGGAL !

Néhány gondolat a mechanikus védelmi megoldásokról ITT, melyek némelyike már szinte történelem.