Rablásgátló

A rablásgátló

Feladata a jármű leállítása, ha használója nem nyugtázza azt, hogy jogosult az autó használatára.

A rablásgátló, a motor beindítása után, illetve járó motornál történő bal első ajtónyitáskor a használónak nyugtáznia kell a jogos használatot. A nyugtázás több módon történhet. Lehet egyszerűen rejtett nyomógomb megnyomása, lehet transponderes, azaz közelítőkártyás megoldás is. A közelítőkártyás megoldás függ a kártyában lévő elem állapotától, ezért a sima, nyomógombos megoldást választják a legtöbben, a mindenkori stabil működés érdekében.

Ha az azonosítás nem történik meg a rendszer sípolással figyelmezteti a használót, hogy azonosítsa magát. Ha ennek ellenére sem történik meg, aktiválódik a rablásgátlás és az autó motorja lassan, erőtlenül leáll. Mindez nem azonnal történik, így ha a jogos felhasználó felejtené el az azonosítást, akkor a figyelmeztető hangjelzés hallatán még van ideje a rablásgátló hatástalanítására.

A rablásgátló kiváló védelem kikényszerítés, kiszállítás, kicsalás, kulcslopás ellen.

Ha valamilyen módon az autótulajdonost kicsalják a járműből, úgy, hogy a motor jár, a kulcs benne van, könnyedén beugorhat bárki a helyére és elhajthat az autóval.  Arablásgátló azonosítás híján aktív lesz és az autó két-három percnyi távolságban, hang és fényjelzéssel várja tulajdonosát. 

Ha az öltözőszekrényből, irodaasztalról vagy a lakásból ellopják az autó kulcsait, azonosítás hiányában nem jutnak messzire vele.

Minden rablásgátló eszköz rendelkezik szerviz üzemmóddal, így a tulajdonosnak nem kell és nem is szabad sehol elárulnia az autóvédelmi rendszerének nevét, megoldását és főként a használatát. Szervizbe, mosóba, gumishoz leadott jármű autóvédelmi rendszerét szerviz-állásba kell helyezni, majd amikor visszakapja autóját ismét élesíteni. Nem vádolva ezzel egyik területet sem, de ugye a mondás örök, az ördög nem alszik.

Váltózár beszerelése mellé kifejezetten ajánlott. Így lesz egy elektronikus és egy mechanikus védelme is. Ez a kombinált védelem a leghatásosabb lopás elleni védelem.

Tekintse meg további termékeinket és azok árait is.

Kérdéseivel keressen minket bizalommal, elérhetőségek ITT.

Tudjon meg többet rólunk ITT

A váltózárban lévő zárbetét “nyúzópróbája” ITT

Hívás +36 20 933 7705