Váltózár és más mechanikus védelmek

Cégünk többféle elektronikus gépjárművédelmi megoldással is foglalkozik. A Diamond Lock váltózár és a Diamond Block kormányoszlop-zár gyártójaként leginkább a mechanikus védelmet szolgáló termékek kerülnek ki elsőkézből a műhelyünkből. A váltózárat be is szereljük, valamint a kormányoszlop-zár beszerelés is a tevékenységeink közé tartozik. Ezért feladatunknak érezzük, hogy mint a mechanikus autóvédelmi megoldások egyik meghatározó piaci szereplője, informáljuk Önt. Meg szeretnénk osztani Önnel az ezzel a területtel kapcsolatos tudnivalókat, véleményünket. Ezzel nagyobb rálátást adva Önnek erre a területre. 

 

Amennyiben kérdése lenne, hívjon bizalommal.

Varga Péter

Hívás +36 20 933 7705

 

Váltózár, váltózár beszerelés: Nem célunk, hogy raboljuk az idejét és sokszorosan átolvastassuk Önnel azt, amit idáig eljutva, már nagy valószínűséggel tud, hisz a váltózárról illetve a váltózár beszerelésről szól szinte a teljes Weboldalunk. Amennyiben mégsem így lenne és Ön erről szeretne több információhoz jutni, úgy a váltózár, valamint a váltózár beszerelés minden témájában tájékozódhat a Weboldalunkon.

A Váltózárat ITT tárgyaljuk bővebben, míg a Váltózár beszerelésről itt kap több információt.

 

Kormányoszlop-zár: A kormányoszlop-zárról is sok információt talál az oldalunkon. Kérjük nézze el nekünk, hogy ebben az esetben is azt javasoljuk, hogy amennyiben idáig eljutva nem kapott róla információt, akkor ide klikkelve tájékozódjon bővebben.

 

Kormányzár: A kormányzár, helyesebben kormánykerék zár elterjedése nem manapság kezdődött. A vagyonvédelmi megoldások alkalmazásának kezdete óta jelen van a piacon. Áthatolhatóságát tekintve a kezdetekben nagyobb jelentőséggel bírt, mint napjainkban. Amikor például egy fix kódos riasztóval kellett összehasonlítani, sokkal nagyobbnak tűnt a hatékonysága. Manapság, az ugrókódos riasztók idejében ez már nincs így. Sok esetben lehet, hogy egyszerűbbnek tűnt a riasztót hatástalanítania a tolvajnak, mint a kormányzárral bajlódnia, így az ezzel az eszközzel védett autó ellopásával kevésbé próbálkoztak. Egy kezdetleges megoldást, egy rejtett kapcsolót is, illetve annak használatát egyszerűbb lehetett kifigyelni, hogy hová és merre nyúl minden egyes alkalommal a felhasználó, mint a kormányzárral bajlódni. Viszont időközben a többi védelmi eszköz hatalmas fejlődésen ment keresztük, így a kormányzár hatékonysága ezek figyelembevételével csökkent. Ezt többféle „ráncfelvarrással” próbálták kiküszöbölni. Egyre erősebb anyagokból és egyre nagyobb, a kormányt takaró felülettel kerültek piacra. Néhány modell bemutatása ITT.

Az autógyártásra vonatkozó normatívák miatt a kormánykerék „képlékeny” anyagból készül, a balesetvédelmi előírások miatt. A kormányzár áthatolhatósági ideje, a többi mechanikus illetve elektronikus védelemmel szemben csökkent. Az ugrókódos riasztók, rablásgátlók és a váltózár nagy fejlődésen ment keresztül. A tolvaj kevésbé próbálkozik a fejlett ugrókódok, vagy a váltózár biztonságáért felelős kiváló minőségű zárbetét manipulálásával, sokkal egyszerűbbnek tűnhet, a kormánykerék elvágásával a kormányzár leszedése. 

Az egyre komfortosabb életvitel is szűkíti a piacát, hisz az egyre nagyobb takarófelülettel rendelkező kormányzárak egyre nehezebbek, egyre kezelhetetlenebbek lettek a működtetésüket illetően. 

Szó nincs arról, hogy teljesen hatástalanok lennének, illetve arról sem, hogy ne lenne egy kisstílű tolvajjal szemben visszatartó ereje. Nem kell beszereltetni, mint például egy váltózárat, hanem csak használni kell. Egy hazai forgalmazó kínálatát ITT ismerheti meg. 

 

Pedálzár: A pedálzár egy jól kigondolt eszköz és hatékonyságát tekintve sem az alapot képezi. Masszív felépítése és a viszonylagosan nehéz hozzáférhetősége miatt megnehezítheti az autólopást. Egy váltózárat nem pótol, de egy alap riasztóval megfelelő védelmet, elrettentést biztosít. Nagy hátránya, hogy minden időjárási körülmények közt, az éppen lehet, hogy nem a legtisztább környezetben (pedálzat) kell az eszközt működtetnünk. Több kereskedelmi egységnél is megtalálható, de a mi kínálatunk is tartalmazza.

 

váltózárat

Pedálzár

 

Motortérzár: A motortérzér egy megosztó gépjárművédelmi megoldás. Alapvetően mindenkinek igaza van. Annak is aki azt állítja, hogy alkalmazása szükségtelen és annak is aki nem tud hatékony védelmet elképzelni a motortérzár nélkül. Viszont mindkét állítás csak kiegészítésekkel fedi a valóságot. Olyan esetekben, amikor egy riasztó, rablásgátló Stb a motortérben kerül elhelyezésre, ott annak védelme miatt fontos lehet a motortérzár. Ott ahol a motortérbe nem kerül védeni kívánt, vagy a konkrét védelmet szolgáló eszköz, ott nem feltétlenül. Ideologizálják a terméket annak eshetőségével, hogy majd ellopják a motortérből a számítógépet, a lámpákat és minden mást is…

Ezek fényében arra próbálok visszaemlékezni, hogy mikor láttam az utcán „kipakolt” motortérrel rendelkező autót. Nem láttam! Ennek vélhetőleg végtelenül egyszerű oka az, hogy amennyiben a tolvajnak ezekre van szüksége, akkor nem az utcán kockáztat hosszú perceket azzal, hogy ezeket kiszereli az autóból, hanem a komplett autót ellopja és majd a maga nyugodt körülményei között kiszedi azokat. Azaz elsődlegesen azt kell meggátolni, hogy az autót elvigyék. Erre tökéletesen alkalmas pluszként egy váltózárat alkalmazni, vagy egy komolyabb riasztót, de ezek bármelyik kombinációja kielégítő védelmet nyújt. 

 

Üvegfóliák: A fóliák alkalmazása a múltban sokkal nagyobb jelentőséggel bírt a gépjárművédelem területén, mint manapság. Kevésbé rendelkeztek kifinomult megoldásokkal a tolvajok, így nem rettentek vissza attól, hogy akár egy nagyobb hanghatással járó műveletet alkalmazzanak a gépjárműbe történő bejutáshoz. A fólia nem kifejezetten az autó ellopása ellen védelmez, védelmezett, mint egy váltózár, hanem inkább az autóban hagyott tárgyakhoz való minél nehezebben történő hozzájutás biztosítása volt. Napjainkban az autókat illetően szinte teljesen felhagytak a biztonságot illető alkalmazásukkal. Leginkább az árnyékolástechnika szolgálatába állították, illetve az autók teljes fóliázása is teret kapott.

 

Ajtózár kiiktatása (zárdugózás): Sokat és sokáig alkalmazott megoldás volt. Napjainkban már nem tartozik a gyakran szerelt gépjárművédelmi megoldások közé. A zártörés, zárfésűzés ellen nyújtott védelmet. Alkalmazásának fénykorában az autógyártók nem helyeztek megfelelő hangsúlyt az ajtóban lévő zárbetétek biztonságosságára. Ezért a félelem érthető volt, melyre reagálni kellet. Napjainkban, a már kevésbé könnyen feltörhető ajtózárak Világában csökken az alkalmazása. Nagy gond vele az, hogy amennyiben a távkezelést szolgáló bármelyik eszköz, legyen az egy utólagosan beépített autóriasztó központizár vezérléssel, vagy akár a gyári távkezelő elromlik, az autóba való bejutás csak rongálással lesz lehetséges. Igaz, ez régebben is valós probléma volt, de a megoldás kényszerűsége miatt elfogadták a vele járó „nehézségeket”. Manapság a zárdugózás arra mindenképp figyelmezteti a tolvajt, hogy ezen felül is van valamilyen védelmi eszköz beszerelve az autóba, ugyanis ezt sem alkalmazták és alkalmazzák önálló védelemként a szervizek.

 

Minden törekvésünk arra irányult, hogy soraink elfogultság nélküliek legyenek és bízunk benne, hogy ezt sikerült is megvalósítanunk. Kérünk minden piaci szereplőt, hogy amennyiben látásmódunkkal és véleményformálásunkkal kapcsolatosan kifogásolható dologba ütközik, azt jelezze. Nyitottak vagyunk…

 

Hívás +36 20 933 7705

 

Megtisztelő figyelmét köszönve, 

Sky Info Kft

 

 

 

 

 

Szolgáltatásaink