Váltózár Beszerelés Árak összetevői.

A váltózár ára a mai napig kimagaslóan jó ár/értékarányt mutat. Mindamellett, hogy megfizethető kategóriába tartozik, nyugodtan kijelenthető, hogy valós védelmet nyújt az autólopás ellen. Összetett szerkezet és az sem mondható, hogy sokféle van a piacon. A Diamond Lock váltózárat gyártó Cég, a Sky Info Kft 22 éve alakult és azóta tevékenysége a GT Autóriasztók forgalmazásával és a Diamond Block kormányoszlop-zár gyártásával bővült. Piaci árainkat törekszünk a legalacsonyabb szinten tartani úgy, hogy ez a minőségen egyáltalán ne ejtsen csorbát. A következő sorok segítségével beavatjuk abba, hogy mik is azok a tényezők, amik a váltózár beszerelés árak befolyásolói. Ezek összességéből adódnak a költségek, így ezek befolyásolják ezek befolyásolják a legnagyobb mértékben a váltózár beszerelés árak mértékét.

De miből is tevődik össze a váltózár ára? 

  • a fejlesztési költségekből
  • a felhasznált acél jellegű alapanyagok árából
  • a nem acél jellegű alapanyagok árából
  • a felhasznált zárbetét árából
  • a szállítási költségből
  • a nagykereskedői árrésből

Fejlesztési költségek: Nem gondolom, hogy külön ki kellene hangsúlyoznom, hogy a fejlesztési költségeken egyik gyártó sem tud spórolni. Amennyiben ezt tenné, úgy lassacskán lemaradna a piac változásairól, a folyamatosan megújuló autók sokaságáról. Ezt nyilvánvalóan egyik gyártó sem engedheti meg magának. Ebből következően ezen nem tud, de gondolom nem is akar egyetlen gyártó sem spórolni. Cégünk is folyamatosan jön elő az újabb és újabb autókba szerelhető váltózárral, nincs megállás. Mind az emberigény, mind a mérnöki háttérfeladatok olyan költségek, melyek nem apró része a Cég költségvetésének. A ráfordított idő költségeit is számolva nyugodtan kijelenthető, hogy jelentős kiadás.

A felhasznált acél jellegű alapanyagok: A biztonságot, a váltózár szerkezetének áthatolhatóságát nagyban befolyásolja a felhasznál anyagok vastagsága, minősége. Legyen szó egy alapkeretről, vagy egy hajlított csőről, amiben az acéltüske jut el a megfelelő reteszelés ponthoz. De lehet szó egy segédvasról, de ide tehetők a kötőelemek (csavarok, anyák, menetes szárak Stb) is. Itt nincs nagy különbség a gyártók által alkalmazott anyagok tekintetében. Nagyjából az 5mm vastag acéllal dolgozik mindenki és amennyiben hajlított csőről van szó, ott is minimum 2,5 mm falvastagság a megfelelő méretezés. A csavarok, anyák minőségének is ára van. A speciálisan esztergált szakítófejes kötőelemek plusz munkafolyamaton esnek át, ezáltal bekerülésük sokszorosa egy sima csavaréhoz képest.

A reteszelő tüske minimum 10 mm vastagságú a Diamond Lock váltózáraknál, de a 16 mm vastagságú is nagyon sok esetben előfordul. Nem gondolom, hogy ez az elkövetkezőkben változni fog, vagy valamelyik gyártó ettől lényegi eltérést alkalmazna, hisz annak negatív híre hamar eljutna a vásárlókhoz. Az acél ára az utóbbi időben rendkívüli mértékben megemelkedett, ami a váltózár árában is jelentkezett.

A nem acél jellegű alapanyagok: Nagyon sok egyéb összetevője van a váltózárnak. Nem csak erősnek és hatékonynak kell lennie, hanem esztétikusnak is. Bakelitgyűrűk, gumikarikák, illesztőszegek és még sok műanyag jellegű kiegészítő kell a végtermékhez. Műanyagok a csomagoláshoz, az ablakmatricához. Hajlékony-szárak, rézből készült forgatók és számos további összetevő. Ezek mind hatással vannak a váltózár árára, de ami ezekből a legjobban befolyásolja az árat, az a felhasznált réz mennyisége. Minden váltózárunk, mely egy vezetőcsőben juttatja el a reteszelő tüskét a megadott helyre, réz forgatót tartalmaz. Ennek az alapanyagnak csak az elmúlt egy évben 40%-kal ment fel az ára! Így könnyen belátható, hogy a réz árának alakulása is nagyban befolyásolja a váltózár árát. (kíváncsian várjuk, hogy a szakértők által jósolt, bár nem közelinek mondott, piaci árak minimális visszarendeződése be fog-e következni?)

A felhasznált zárbetét: Itt már megjelennek a különbségek. Van aki saját fejlesztésű zárbetétet használ és van aki külső, erre szakosodott Cégtől vásárolja a váltózárba illesztendő zárbetéteket. A Diamond Lock is ezen Cégek közé tartozik. Zárbetétünket a legjobbak közül választottuk. A svájci gyártású, 24 edzett acélcsappal rendelkező KABA zárbetét áll a biztonság szolgálatában a Diamond Lock váltózárban.

Gyártóként bármilyen zárbetét befogadására tervezhetnénk váltózárunkat, igen, akár egy gyengébb, silányabb minőségűre is, de kitartunk azon filozófiánk mellett, hogy a zárbetétből csak a legjobbat alkalmazzuk.

Hogy mégis mitől a legalacsonyabbak nálunk a váltózár beszerelés árak, annak ellenére, hogy egy drága zárbetéttel dolgozunk? A következő két pontban megkapja a választ.

Szállítási költség: A Diamond Lock váltózárak a Mi üzemünkben készülnek, így nem kell a váltózár árba belekalkulálni egy adott esetben 1.000 Km-ről történő szállítás árát. Hatalmas költség manapság a szállítás, amit a termék gyártójaként „szerencsésen” meg tudunk úszni, ezzel nem drágítva a termékeink árát. 

Nagykereskedői árrés: Magyarország egy igazán gyönyörű és sokszínű, de nem túlságosan nagy ország. Úgy gondoljuk, és az eltelt évek is bizonyítják elképzelésünk helyességét, hogy el tudjuk látni a gyártás mellett a partnerek kiszolgálását, kezelését is, azaz a negykereskedői tevékenységet. Így nincs a gyártás és a vevő közé beiktatva egy plusz nagykereskedő, akinek az árrése megemelné a Diamond Lock váltózár árát. 

A két utolsóként említett tényező teszi lehetővé, hogy annak ellenére tudjuk a legalacsonyabb árakat biztosítani, hogy egy drága és minőségi zárbetétet alkalmazunk.

 

De menjünk tovább és tegyünk egy kis összehasonlítást más vagyonvédelmi megoldásokkal szemben:

A váltózár ára olcsóbb, mint egy autóriasztóé és a beszerelési ideje is kevesebb. Az autóriasztóval szemben látható védelmet képvisel. Természetesen az összehasonlítás akkor igaz, ha egy valamire való riasztóval hasonlítjuk össze, nem pedig az interneten kapható pár ezer forintos termékekkel. 

A váltózár beszerelés árak alatta maradnak egy rablásgátló árának és a beszerelési idő is kedvezőbb, valamint ebben az esetben is előny a látható védelem. Itt is csak ismételni tudom magam, hogy a váltózár árát, egy valamire való rablásgátlóval érdemes összehasonlítani.

Mind a riasztó, mind a rablásgátló tökéletes kiegészítője lehet egy váltózárnak, arra az esetre, hogy amennyiben mégis belekezd a tolvaj a „lopásba”, úgy legyen ami jelzi ezt a külvilág felé.

A GPS-s védelmeket nem akarom egy váltózár árához hasonlítani, de nem csak azért, mert összehasonlíthatatlanul drágábbak, hanem mert nem tartom jó vagyonvédelmi megoldásnak. Bővebben ITT.

váltózár beszerelés minden változatához értünk.

 

Hívás +36 20 933 7705

Köszönjük figyelmét!

váltózár beszerelés árak

 

 

 

 

Szolgáltatásaink